1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
patomorfolog z CO
Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 14248
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-28, 19:13 Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
No różnica jest duża bo rak gruczołowy endometrium to jest coś innego niż rak płaskonabłonkowy szyjki. Inne nowotwory o innej etiologii i morfologii.
Onkolog powinien się zająć wyjaśnieniem nieścisłosci. |
patomorfolog z CO
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-26, 16:18 Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
Tylko ze w wyskrobinach był rozpoznany rak trzonu macicy a w materiale hist-pat -rak płaskonabłonkowy szyjki macicy.
Sprawa do wyjaśnienia !!! |
patomorfolog z CO
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-08, 15:45 Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
pewnie kilka tygodni |
patomorfolog z CO
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-07-01, 17:00 Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
Ja nie mam doświadczeń z życia, tylko to moja praca, codziennie oglądam i rozpoznaję pod mikroskopem takie nowotwory. To jakie pacjent ma szanse na pokonanie choroby -wszystko zależy od zaawansowania -czy są przerzuty, jak guz jest duży. itp., od wielu czynników.
Przed wami teraz czas na zrobienie badań -to jakie mają być proszę powierzyć lekarzom. |
patomorfolog z CO
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-06-30, 18:01 Temat: Nowotwór złośliwy trzonu/szyjki macicy |
Witam.
Nie da się odpowiedzieć na te pytania teraz, potrzeba jeszcze dużo innych badań zrobić żeby określić stopień zaawansowania klinicznego choroby. |
|
|